Geschreven door Levi Van Havere

Het goederenpand, ook in 2017 een efficiënt kredietinstrument

Sinds haar ontstaan is Warrant NV dé expert op vlak van het goederenpand, een techniek die er voor zorgt dat voorraadfinanciering een gezond en gestructureerd kredietinstrument wordt, dit voor zowel de kredietnemer als de kredietgever.

 In 2017 is dat niet anders. Door het toenemend aantal start-ups en de vele stabiele groeibedrijven die België rijk is, neemt de vraag naar extra funding almaar toe. Maar het verwezenlijken van deze financiële injectie is niet altijd evident. Veel van deze bedrijven werken met een voorraadstructuur, en bezitten dus in veel gevallen voorraden die een grote investering hebben vereist. Maar wat als zij deze voorraden kunnen ‘hergebruiken’ om deze bijkomende financiering te bekomen?

Het goederenpand

De oplossing die wij aanbieden voor ondernemers die hun voorraden willen ‘herfinancieren’ is het goederenpand. Het goederenpand zorgt ervoor dat voorraadfinanciering een gezonde en gedegen basis krijgt. Warrant NV treedt op als Derde Pandhouder en is een belangrijke schakel tussen de kredietgever en de kredietnemer. Een waterdichte juridische structuur zorgt voor extra zekerheid voor de kredietgever, en een flexibel instrument voor de kredietnemer. Onze oplossing belemmert immers de dagdagelijkse activiteiten niet, waardoor het bedrijf vrijwel geen hinder ondervindt, maar toch optimaal kan profiteren van het goederenpand als efficiënt kredietinstrument.

Hoe weet ik of mijn onderneming in aanmerking komt voor het goederenpand? 

Dit kunnen we het best bepalen door vrijblijvend een eerste kennismaking in te plannen. Wij komen ter plaatse en lichten het goederenpand volledig toen, en krijgen onmiddellijk een idee over hoe we dit praktisch kunnen integreren. We spreken hier namelijk over voorraden, dus het fysieke aspect mogen we zeker niet uit het oog verliezen.

Hebt u tevens al contact met uw bank, dan raden wij zeker aan om hen van in het begin te betrekken in het dossier. Op die manier kunnen wij zeer transparant werken.